PMT – Prestatie Motivatie Test

De PMT meet de productiviteit en houding t.o.v. werk.

 

Auteur

H.J.M. Hermans

Copyright © 1976, 2004.H.J.M. Hermans – Pearson Assessment and Information BV, Amsterdam, www.pearson-nl.com, art.nr. 10/3660.02.

Deze test(s) is (zijn) door Licentienemer te Amsterdam vervaardigd, na schriftelijke toestemming d.d. 1 januari 2019 van de uitgever en rechthebbende Pearson Benelux B.V. te Amsterdam. Deze test(s) is (zijn) auteursrechtelijk en databankrechtelijk beschermd en het verveelvoudigen en/of verspreiden, in welke vorm dan ook, zonder de vereiste voorafgaande schriftelijke toestemming van Pearson Benelux B.V. te Amsterdam is niet toegestaan. Onder verveelvoudigen valt onder andere, maar niet uitsluitend, het maken van een schermafdruk of het uitprinten van (een deel van) de test. Testresultaten vallen hier niet onder.

Logo Pearson

Voor wie is de vragenlijst bedoeld?

Adolescenten (vanaf 16 jaar) en volwassenen

 

Wat meet de vragenlijst?

De PMT is een psychologisch instrument dat al jarenlang door verschillende groepen gebruikers in verschillende toepassingsgebieden wordt gehanteerd. Met name op het gebied van loopbaanbegeleiding en werving en selectie bewijst de test al sinds jaar en dag zijn nut. De PMT bestaat uit negentig items die betrekking hebben op de volgende schalen (persoonlijkheids-kenmerken):

  • Prestatiemotivatie: intrinsieke motivatie van de persoon om te presteren. 
  • Negatieve faalangst: angst om te falen die de persoon doet disfunctioneren. 
  • Positieve faalangst: angst die de persoon in een optimale spanningstoestand brengt en die hem in ongestructureerde en stresserende taaksituaties beter doet functioneren dan onder normale omstandigheden.

 

Afnametijd

30 minuten

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!