HoNOSCA – Health of the Nation Outcome Scales for Children and Adolescents

De HoNOSCA heeft als doel om het dagelijks functioneren te meten bij kinderen en jongeren.

 

Auteur

Gowers,S.G., Harrington,R.C., Whitton,A., Lelliott,P., Wing,J., Beevor,A., & Jezzard,R. (1999). A Brief Scale for measuring the outcomes of emotional and behavioural disorders in children: HoNOSCA. British Journal of Psychiatry, 174, 413-416.

Nederlandse versie: Staring,T., Hofman,E., & Mulder,N. (2003). Health of the Nation Outcome Scales Jeugd (HoNOS Jeugd): Instructies bij het invullen van de HoNOS Jeugd.

 

Voor wie is de vragenlijst bedoeld?

Kinderen en jongeren (3-18 jaar)

 

Wat meet de vragenlijst?

De HoNOSCA is een observatielijst en wordt door de behandelaar ingevuld met als doel het evalueren van de behandeling of begeleiding. De uitkomst geeft weer hoe het dagelijks functioneren van een cliënt in de GGZ op een bepaald ogenblik is en kan daarom voor, tijdens of na een behandeling ingevuld worden om verandering in kaart te brengen. Het gaat om problemen die zich de afgelopen twee weken hebben voorgedaan. De HoNOSCA bestaat uit zes schalen:

  • totaalscore
  • gedragsproblemen
  • beperkingen
  • symptomen
  • sociale problemen
  • informatie

NB Training in afname van de HoNOSCA is vereist voor juist gebruik van het instrument. In Nederland wordt deze training verzorgd door het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

 

Afnametijd

10 minuten

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!