HoNOSCA (Health of the Nation Outcome Scales Jeugd)

 

Onderwerp

Gezondheid en functioneren van psychiatrische patiënten

 

Doel

Effectmeting

 

Wijze van afnemen

Professional

 

Doelgroep

Kinderen en jongeren (3-18 jaar)

 

Afnametijd

5 min

 

Aantal vragen 

15

 

Kosten

n.v.t.

 

Samenvatting

De HoNOSCA is een observatielijst en wordt door de behandelaar ingevuld met als doel het evalueren van de behandeling of begeleiding. De uitkomst geeft weer hoe het dagelijks functioneren van een cliënt in de GGZ op een bepaald ogenblik is, en kan daarom voor, tijdens of na een behandeling ingevuld worden om verandering in kaart te brengen. Het gaat om problemen die zich de afgelopen twee weken hebben voorgedaan. 

 

Schalen

Gedragsproblemen, beperkingen, symptomen, sociale problemen en informatie

 

Auteur

Gowers,S.G., Harrington,R.C., Whitton,A., Lelliott,P., Wing,J., Beevor,A., & Jezzard,R. (1999). A Brief Scale for measuring the outcomes of emotional and behavioural disorders in children: HoNOSCA. British Journal of Psychiatry, 174, 413-416. Nederlandse versie: Staring,T., Hofman,E., & Mulder,N. (2003). Health of the Nation Outcome Scales Jeugd (HoNOS Jeugd): Instructies bij het invullen van de HoNOS Jeugd.

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!