GGZ Jeugdthermometer Ouders/verzorgers – Ouderbegeleiding

 

Onderwerp

evaluatie

 

Doel

kwaliteitsmeting

 

Wijze van afnemen

ouderrapportage

 

Doelgroep

Jongeren (12-18 jaar)

 

Afnametijd

10 min

 

Aantal vragen 

32

 

Kosten

n.v.t.

 

Samenvatting

De GGZ Jeugdthermometer is een instrument waarmee instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg kunnen onderzoeken hoe cliënten en ouders van cliënten de geboden zorg waarderen.

Het instrument kan worden gebruikt bij kwaliteitsbeleid van eigen instellingen, vergelijkingen tussen instellingen of voor een landelijke vergelijking. Het geeft een beeld van de cliënttevredenheid van het behandelde kind, de tevredenheid van de ouders van het behandelde kind en de tevredenheid van ouders over de hulp die henzelf is geboden naar aanleiding van de problemen van hun kind.

 

Schalen Ouders/verzorgers – Ouderbegeleiding

waardering van de informatie, waardering van de inspraak, waardering van de hulpverlener, waardering van het resultaat van de ouderbegeleiding, rapportcijfer voor de ouderbegeleiding, achtergrondgegevens van de ouders van de cliënt

 

Auteur

Kok, I., & Van Wijngaarden, B. (2003). Cliëntwaardering in de GGZ. Vragenlijsten en handleiding: GGZ Thermometer voor de volwassenenzorg (versie 2003) en GGZ Jeugdthermometer (versie 2003).

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!