FIT-60 – Flexibiliteitsindex Test

De FIT-60 brengt de flexibiliteit van een persoon in kaart. Deze flexibiliteit bepaalt hoe iemand omgaat met vervelende gedachten, gevoelens en (lichamelijke) ervaringen.

 

Auteur

Batink, T., Jansen, G., De Mey, H.R.A.

 

Voor wie is de vragenlijst bedoeld?

Volwassenen

 

Wat meet de vragenlijst?

De FIT-60 is een instrument waarmee in kaart kan worden gebracht hoe flexibel iemand in het leven staat. Deze flexibiliteit bepaalt hoe de cliënt omgaat met vervelende gedachten, gevoelens en (lichamelijke) ervaringen. Hoe flexibeler iemand is, hoe makkelijker deze om kan gaan met de vervelende ervaringen die hij op zijn pad tegenkomt. De FIT-60 bestaat uit zestig items die betrekking hebben op de volgende schalen: 

  • Acceptatie: ruimte maken voor vervelende emoties, gedachten en gewaarwordingen, in plaats van deze proberen te controleren.
  • Defusie: gedachten leren zien voor wat ze zijn, niet als waarheden waarnaar gehandeld moet worden (fusie) maar als producten van het verstand.
  • Zelf als context: iemand is meer dan alleen zijn gedachten, gevoelens en zelfbeeld; er is ook nog het observerende zelf dat dit waarneemt.
  • Hier en nu: aandacht hebben voor wat er op dit moment te ervaren is, in plaats van een preoccupatie met het verleden of de toekomstige waarden. 
  • Toegewijde actie: het eigen gedrag in de gewenste richting aanpassen: handelen naar eigen waarden.

Naast de bovenstaande schaalscores is er ook een totaalscore, ook wel de fitindex genoemd.

 

Afnametijd

30 minuten

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!