DASS-42 – Depression Anxiety Stress Scales & DASS-21

De DASS-42 meet negatieve emoties binnen symptoomgroepen angst, depressie en stress.

 

Auteur

Lovibond, S.H. & Lovibond, P.F. (1995). Manual for the Depression Anxiety & Stress Scales. (2nd Ed.)Sydney: Psychology Foundation;

Nederlandse vertaling: ​De Beurs, E., Van Dyck, R., Marquenie, L. A., Lange, A., & Blonk, R. W. B. (2001). De DASS: een vragenlijst voor het meten van depressie, angst en stress. Gedragstherapie, 34, 35-53c

 

Voor wie is de vragenlijst bedoeld?

Volwassenen

 

Wat meet de vragenlijst?

De DASS is een vragenlijst voor het meten van negatieve emoties. De DASS bestaat uit 42 items die betrekking hebben op de volgende schalen: 

  • Depressie: de depressieschaal meet de afwezigheid van positieve gevoelens en negatief affect. 
  • Angst: de angstschaal legt vooral de nadruk op lichamelijke symptomen van angst, zoals het gevoel flauw te vallen, transpireren (angstzweet) en trillen of beven.
  • Stress: de stressschaal bevat veel items die non-specifieke negatieve gevoelens meten, zoals snel overstuur zijn en onrust.

Naast de bovenstaande schaalscores is er ook een totaalscore.

 

Afnametijd

15 minuten

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!