BAI-NL (Beck Anxiety Inventory)

 

Onderwerp

Angst

 

Doel

Screening

 

Wijze van afnemen

Zelfrapportage

 

Doelgroep

Adolescenten en volwassenen vanaf 17 jaar

 

Afnametijd

10 min

 

Aantal vragen 

21

 

Kosten

€1,21

 

Samenvatting

Met de BAI wordt de ernst van zelfgerapporteerde angst in kaart gebracht bij adolescenten en volwassenen vanaf 17 jaar. Omdat uit een totaalscore op de BAI-NL alleen een schatting komt van de algehele ernst van de angst, moeten andere aspecten van het psychologisch functioneren worden meegewogen, zoals comorbide symptomen van depressie. 

 

Let op

Omdat de BAI is ontwikkeld op basis van gegevens van volwassen poliklinische psychiatrische patiënten, moet men voorzichtig zijn met het gebruik van dit instrument bij andere klinische populaties. Verder is er is aanvullend onderzoek nodig naar de geschiktheid van de BAI voor het vaststellen van klinische angst bij normale volwassenen.

 

Schalen

Totaalscore, autonoom, neurofysiologisch, subjectief en paniek.

 

Auteur

A.T. Beck & R.A. Steer Copyright © 1993, Nederlandse vertaling 2015. Pearson Assessment and Information BV, Amsterdam, www.pearson-nl.com. Art.nr. 7600.28

 

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!