Starten met beeldbellen (computer)

Als professional log in je in op Gezondeboel. Door te klikken op het beeldbelicoon of de groene tegel ‘Communicatie’, kun je een beeldbelgesprek starten of inplannen. Het eerste overzicht is een weergave van jouw ingeplande beeldbelafspraken. Als je ‘Nieuw gesprek’ hebt aangeklikt, kom je op de onderstaande pagina.

Uitnodigen (computer)

Je kunt maximaal twee cliënten voor hetzelfde gesprek selecteren door middel van het dropdown menu (1) of via e-mail (2). Je kunt ook een persoonlijk bericht toevoegen aan de uitnodiging.
Indien jouw organisatie gebruikt maakt van een dedicated server waardoor je met meer dan drie mensen kunt beeldbellen, blijft dit uiteraard mogelijk. 

Het inplannen van een beeldbelafspraak is heel eenvoudig; je selecteert de datum en het tijdstip waarop je het gesprek wilt laten plaatsvinden. Vervolgens klik je op ‘’Stuur link’’ (3). Je kunt ook de link kopiëren en op een andere manier naar de cliënt toesturen (4).

Uitnodiging

Jouw cliënt ontvangt een uitnodiging via e-mail om deel te nemen aan het beeldbel-gesprek.

Via de oranje knop kan het beeldbel-gesprek direct geopend worden; de gebruiker hoeft zich niet te registreren en hoeft niks te downloaden.

Een beeldbelgesprek voeren (computer)

 

Nadat je de nieuwe gebruiker hebt uitgenodigd, klik je op ‘Ga naar gesprek’ om het beeldbel-gesprek te openen.

Let op: Het beeldbellen werkt het beste in de internetbrowsers Google ChromeOpera en de nieuwste versie van Edge.

Het beeldbel-gesprek opent in een pop-up scherm. Het is noodzakelijk dat je toestemming geeft om je camera en microfoon te gebruiken ten behoeve van het beeldbellen.

Indien je geen beeld en/of geluid hebt: controleer of de webcam en de microfoon aan staan.

Onder het scherm zie je verschillende opties:

Linksonder (1):

  1. Scherm delen: de cliënt kan dan meekijken op jouw computerscherm, bijvoorbeeld in een programma;
  2. Een hand opsteken: je kunt om de aandacht vragen. Dit is handig in gesprekken met meerdere deelnemers;
  3. Chatten: nadat je een nickname hebt ingesteld kun je berichten uitwisselen.

Midden onder (2):

  1. Microfoon: uit- of inschakelen;
  2. Rode hoorn: het beeldbel-gesprek beëindigen;
  3. Camera: uit- of inschakelen.

Rechtsonder (3):

  1. De vier kleine vierkantjes: indien je met meerdere personen een beeldbel-gesprek voert, kun je hiermee alle schermen naast elkaar zetten. Zo zie je elke deelnemer.
  2. De drie puntjes onder elkaar: diverse opties voor de weergave van het gesprek. Wijzig o.a. bij ‘settings’ je gebruikersnaam.

Een beeldbel-gesprek voeren op je telefoon

 

Het beeldbellen van Gezondeboel werkt ook op de mobiele telefoon en tablet. Hiervoor hebben wij de Blikbel App gemaakt die je kunt downloaden via de Google Play Store of de App Store van Apple. Deze app zorgt ervoor dat de gesprekken via Gezondeboel ook te voeren zijn op mobiele apparaten.

Hoe werkt het?

Je verstuurt een uitnodiging via het platform via je telefoon (hiervoor volg je dezelfde stappen als op de computer). Je drukt op ‘Ga naar gesprek’ om naar het beeldbel-gesprek te gaan.

Het beeldbellen op je telefoon gaat met behulp van de Blikbel App. Daarom word je als je op de link geklikt hebt doorgeleid naar een pagina waarop je kunt kiezen om de Blikbel App te downloaden (1) of te openen (2).

1. Klik op ‘Download de app’ in de Google Play Store of Apple Store als je de app nog niet op je telefoon hebt staan en wil downloaden. Download de app en klik daarna eventueel nogmaals op de link of op ‘Start gesprek’. Lees nu verder bij punt 2.

2. Klik op ‘Open de app’ als je de app al hebt gedownload. Je gaat nu direct naar het beveiligde beeldbel-gesprek.

Geef toestemming om je camera en microfoon te gebruiken.

Je zit nu in het beeldbel-gesprek dat je wilde starten en kunt met elkaar communiceren als de ander ook in het gesprek zit.

Na afloop van het gesprek kun je de app afsluiten via de rode hoorn.

Als je opnieuw met je cliënt wilt bellen, ga dan opnieuw naar het platform en verstuur een nieuwe link.