Gegevensbeveiliging heeft de hoogste prioriteit bij Gezondeboel en daarom gaan wij de beveiligingsgraad van Gezondeboel verhogen. Dit zal gebeuren door het aanzetten van tweefactorauthenticatie voor alle professionals. Zo laat je tijdens het inloggen via twee wegen zien dat het jouw account is. Alle organisaties gaan in de komende periode gefaseerd over naar tweefactorauthenticatie. Hieronder lees je meer informatie over deze stap. 

 

Wat is tweefactorauthenticatie?

Tweefactorauthenticatie is een extra beveiligingslaag voor jouw Gezondeboel-account, die ervoor zorgt dat jij als enige toegang hebt, ook als iemand jouw wachtwoord zou weten. Je toont via twee wegen aan dat jij de eigenaar bent van jouw account: door je e-mailadres en wachtwoord in te vullen, én door middel van een token (een code). In deze handleiding vind je alle informatie.

 

Waarom tweefactorauthenticatie?

In de AVG en de NEN 7510 wordt de norm gesteld dat systemen die gezondheidsinformatie verwerken afgesloten moeten worden met tenminste twee factoren (AP). Zo kunnen kwaadwillenden minder snel bij persoonlijke en gevoelige gegevens van eindgebruikers en wordt de kans op incidenten verkleind. Tweefactorauthenticatie is daarom een stuk veiliger dan alleen een sterk wachtwoord. 

 

Verificatie via een authenticator-app 

Tweefactorauthenticatie door middel van een authenticator-app is de meest veilige vorm. Een authenticator app genereert een tijdelijk unieke token die je bij het inloggen moet invullen. Elke keer als je gaat inloggen op Gezondeboel dien je dus deze authenticator-app te gebruiken. 

 

Instellen voor de hele organisatie

Tweefactorauthenticatie wordt ingesteld voor alle professionals die gebruik maken van Gezondeboel in jouw praktijk of instelling. Dit geldt niet voor eindgebruikers.

Wij gaan in de komende periode alle organisaties gefaseerd overzetten op tweefactorauthenticatie. Je ontvangt nader bericht wanneer jouw organisatie aan de beurt is. 

 

Koppeling met een interne omgeving 

Indien je met een SSO inlogt (via de koppeling met jouw interne omgeving) gaat er niets voor jou veranderen; je kunt gewoon via de koppeling blijven inloggen. Als je buiten de interne omgeving direct inlogt op Gezondeboel met jouw e-mailadres en wachtwoord, dan moet je voortaan wel met tweefactorauthenticatie inloggen.

Misschien ook interessant

Alles voor een gebalanceerde levensstijl

Amplitie of Preventie?

Post Views: 177

Lees meer

ArtEZ studente over de Gezondeboel trainingen

Post Views: 358

Lees meer

Betekenisvolle zorg met Positieve Gezondheid

Post Views: 535

Lees meer

De helft van de thuiswerkers hikt tegen een burn-out aan

In maart 2020 stapten we massaal over naar thuiswerken, een verandering die in het begin wat spannend leek. Maar al

Lees meer

De rol van e-Health in het zorgprestatiemodel

Post Views: 202

Lees meer