Mentale revalidatie na corona is een training die ex-coronapatiënten kan ondersteunen bij een gezond herstel. Ieder die een heftig ziekbed heeft ervaren en mogelijk zelfs opgenomen is geweest in het ziekenhuis, loopt kans op het ontwikkelen van psychologische klachten. Het ziek zijn kan geleid hebben tot heftige en niet-alledaagse ervaringen. Dit alles als gevolg van een redelijk onbekende ziekte. Dit brengt vraagtekens en zorgen met zich mee. Na het meemaken van zo’n ingrijpende gebeurtenis is het belangrijk dat je de ervaringen op een goede manier verwerkt en er op een gezonde manier mee leert omgaan. Zo kun je het een plekje geven in je leven en zul je zien dat je er later minder last van zult ondervinden.

 

De training bevat informatie en oefeningen over de verschillende copingstijlen, het belang van sociale interactie en hoe je je emoties kunt verwerken. Daarnaast biedt het als laatst handvatten om het leven weer te herpakken. Ex-coronapatiënten kunnen de training zelfstandig doorlopen.

 

De training is gratis te volgen voor iedereen. Je vindt het programma hier.

Misschien ook interessant

Alles voor een gebalanceerde levensstijl

Amplitie of preventie?

Post Views: 139

Lees meer

Gratis beeldbellen t/m 17 mei

Post Views: 409

Lees meer
Coaching

Interview met preventiepsycholoog aan de TU Delft, Janne de Kan

Post Views: 144

Lees meer
Coaching

Interview met Rixta Vriend

Post Views: 245

Lees meer

Nieuw: Het hele gezin thuis – corona

De training ‘Het hele gezin thuis – corona’ is speciaal ontwikkeld voor ouders met een kind in de basisschoolleeftijd. De

Lees meer