In het weekend van 9 en 10 september 2023 zijn alle gegevens van professionals en gebruikers verhuisd naar de vernieuwde versie van Gezondeboel. Vanaf nu kan iedereen inloggen met dezelfde inloggegevens op app.gezondeboel.nl. Het vernieuwde platform werkt nog gebruiksvriendelijker en heeft een aantal mooie nieuwe features. In dit artikel zetten we de belangrijkste verschillen voor jou als professional op een rij.

 

Verbeterde technieken, uitstraling & toegankelijkheid

Het vernieuwde platform ziet er net even anders en frisser uit, zowel vanbinnen als vanbuiten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook aan de achterkant een aantal dingen verbeterd!

 

Het nieuwe platform is:

 • gebouwd met nieuwe, toekomstbestendige technieken;
 • volledig responsive (dus goed te gebruiken op tablet, smartphone en desktop);
 • een stuk sneller dan het oude platform;
 • zo ingericht dat je alle gegevens van een gebruiker op één plek kunt vinden (vragenlijsten, programma’s, communicatie).

 

GB_OPTRA_Factsheet_nieuw

 

Notificaties van Gezondeboel

In het huidige platform kun je instellen waarover je wel of geen notificaties wilt ontvangen. Op de vernieuwde versie van het platform worden notificaties niet per activiteit gestuurd, maar per dag. De activiteiten worden gebundeld en naar je gemaild. 

 

Werkmappen

Op het nieuwe platform werk je met werkmappen. Iedere gebruiker heeft een eigen werkmap. Hierin staat alles van die gebruiker verzameld: de programma’s, vragenlijsten, monitoren, opgestelde doelen etc. Jij hebt als professional inzage in de voortgang, de ingevulde opdrachten en de resultaten op de vragenlijsten. Je kunt feedback geven vanuit de stappen, maar je kunt ook los berichten versturen. Hier kunnen ook bijlagen aan toegevoegd worden zoals documenten en afbeeldingen.

Deze werkmap kun je met een paar klikken delen met andere professionals. Zo is het gemakkelijker om samen te werken en de begeleiding van een gebruiker te organiseren. Als een behandeling is afgerond, kun je de werkmap afsluiten en archiveren. In plaats van dat je per programma archiveert, zoals nu het geval is, archiveer je straks dus een gehele werkmap. Lees meer in onze supportartikelen over werkmappen.

 

Gebruikers uitnodigen

Je kunt direct vanuit het overzicht met programma’s gebruikers uitnodigen. Dit kan door een programma aan iemand toe te wijzen of door een werkmap voor iemand aan te maken. Je vult de gegevens in en selecteert wat je denkt dat ze nodig hebben. Daarbij heb je keuze uit alle voor jou beschikbare programma’s en vragenlijsten. Je kunt dus verschillende vragenlijsten en programma’s in dezelfde uitnodiging versturen. Ook kun je een doel stellen voor de gebruiker en een persoonlijk bericht toevoegen aan de uitnodiging. Na het versturen zal de gebruiker een uitnodiging in de mail ontvangen. 

 

Verbeterd beeldbellen

Indien je gebruikmaakt van het beeldbellen, zul je daar ook een aantal verbeteringen opmerken. Naast dat de verbinding een stuk stabieler en betrouwbaarder is in de vernieuwde versie, kent het nieuwe beeldbellen nog veel andere voordelen:

 

 • 100% veilig; ISO 27001, NEN 7510 en NEN 7512 gecertificeerd en voldoet aan de NEN 7513.
 • Volledig geïntegreerd in Gezondeboel.
 • Gemakkelijk afspraken wijzigen.
 • Groepsgesprekken nu met maximaal 15 deelnemers.
 • Nieuwe handige functies: whiteboard, wachtkamer, schermdelen, achtergrond blurren en collega’s bellen.

 

Hier vind je supportartikelen over beeldbellen en een verhuisartikel over beeldbellen waarin de huidige en de nieuwe werkwijzen worden vergeleken.

 

Verbeterd vragenlijstenportaal

Indien je gebruikmaakt van het vragenlijstenportaal, zul je merken dat deze functionaliteit iets anders werkt en er anders uitziet. Je kunt in de verschillende verhuisartikelen lezen wat de verschillen zijn tussen het huidige platform en het vernieuwde platform. Op de supportpagina vind je tevens een uitgebreide uitleg. De verhuisartikelen vind je hier:

 

Vragenlijst versturen

Uitslag van een vragenlijst bekijken

De uitslag van een vragenlijst downloaden

 

Groepen

De groepenfunctie zit niet meer in het vernieuwde platform. Als je op dit moment lid bent van een groep, blijft deze wel inzichtelijk voor je. Hetzelfde geldt voor gebruikers. Het is straks niet meer mogelijk om nieuwe groepen aan te maken. We willen in de toekomst de groepen-functionaliteit vernieuwd en verbeterd terugbrengen op Gezondeboel. 

 

Nieuwe programma’s

In het vernieuwde platform zijn allerlei mooie, nieuwe programma’s beschikbaar, waaronder Verlies, Overprikkeling, Omgaan met geldzorgen, mantelzorgprogramma’s voor dementie en NAH, en nog veel meer! Daarnaast zijn er op het vernieuwde platform ook herzieningen van bestaande programma’s beschikbaar.  

 

Zie ook de supportartikelen Wegwijs voor Professionals

 

Veranderingen voor gebruikers

 • De monitor-app verdwijnt, doordat monitoren nu in het platform geïntegreerd zit.
 • Het uitnodigen van de sociale omgeving gaat makkelijker. Er is één link die ze met meerdere mensen kunnen delen. De sociale omgeving kan via deze link direct aan de slag en hoeft geen eigen account aan te maken.
 • Opdrachten worden automatisch opgeslagen en gebruikers kunnen antwoorden altijd nog bewerken.
 • De dagboekfunctie verdwijnt, maar eerder ingevulde dagboeken blijven wel beschikbaar. Gebruikers die je nieuw aanmeldt, zullen geen mogelijkheid hebben om een dagboek bij te houden. 
 • Gebruikers kunnen zelf hun e-mailadres aanpassen.
 • Op de vernieuwde versie van het platform worden notificaties niet per activiteit gestuurd maar worden de activiteiten gebundeld en in één email gestuurd. 

 

Zie ook supportartikelen Wegwijs voor gebruikers

Misschien ook interessant

5 tips om de werk-privebalans van jouw werknemers te bewaken

5 tips om de werk-privébalans van jouw werknemers te bewaken

Post Views: 1.115

Lees meer

Amplitie als eerste stap naar werkgeluk en veerkracht

Werknemers waar het goed mee gaat, heb je over het algemeen weinig omkijken naar. Toch? Maar iedereen kan op een

Lees meer
Logo ArtEZ Hogeschool

ArtEZ studente over de Gezondeboel trainingen

Post Views: 1.545

Lees meer
Spinnenweb Positieve Gezondheid

Betekenisvolle zorg met Positieve Gezondheid

Post Views: 2.735

Lees meer
foto gebruik van platform

Burn-out Assesment tool: wat is het en hoe zet je het in?

Post Views: 1.237

Lees meer