UBOS-A – Werkbelevingslijst

De UBOS-A onderscheidt ‘opgebrande’ van ‘niet-opgebrande’ werknemers.

 

Auteur

Schaufeli & D. van Dierendonck, 1986.

Copyright © 2000 Pearson Assessment and Information B.V., Amsterdam, The Netherlands. www.pearsonclinical.nl. Art.nr: 16/3529.01.

Deze test(s) is (zijn) door Licentienemer te Amsterdam vervaardigd, na schriftelijke toestemming d.d. 1 januari 2019 van de uitgever en rechthebbende Pearson Benelux B.V. te Amsterdam. Deze test(s) is (zijn) auteursrechtelijk en databankrechtelijk beschermd en het verveelvoudigen en/of verspreiden, in welke vorm dan ook, zonder de vereiste voorafgaande schriftelijke toestemming van Pearson Benelux B.V. te Amsterdam is niet toegestaan. Onder verveelvoudigen valt onder andere, maar niet uitsluitend, het maken van een schermafdruk of het uitprinten van (een deel van) de test. Testresultaten vallen hier niet onder.

Logo Pearson

Zelfrapportage

 

Doelgroep

Volwassenen

 

Afnametijd

10 min

 

Aantal vragen 

15

 

Kosten

€1,68

 

Samenvatting

De UBOS meet de mate van burnout en is in staat om werknemers met burnout klachten te onderscheiden van gezonde werknemers en van degenen met andere psychiatrische klachten.  Het instrument is gevoelig voor veranderingen en kan dus ook ingezet worden voor de evaluatie van behandelingsprogramma’s of preventieve trajecten. De UBOS-A is voor algemeen gebruik (kan in ieder beroep worden afgenomen).

 

Tip

De BAT is een gratis vragenlijst die de mate van een burn-out in kaart brengt, en is daarnaast in staat om mensen met en zonder burn-out van elkaar te onderscheiden. De BAT is in overeenstemming met de huidige kennis over burn-out.

 

Schalen

Competentie, mentale distantie en (emotionele) uitputting.

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!