SVL – De Schokverwerkingslijst volwassenen

De SVL meet het effect van een traumatische gebeurtenis.

 

Auteur

Brom, D., & Kleber, R. J. (1985). De Schok Verwerkings Lijst [The Dutch version of the Impact of Event Scale]. Nederlands Tijdschrift voor de Psychologie, 40, 164–168. van der Ploeg E, Mooren T, Kleber RJ, van der Velden PG, Brom D (2004) Construct validation of the Dutch version of the impact of event scale. Psychology Assessment 16: 16–26.  Corcoran, K. & Fischer, J. (1994). Measures for clinical practice A Sourcebook (3rd Ed. Vol. 2 Adults). New York: The Free Press.

 

Voor wie is de vragenlijst bedoeld?

Volwassenen met PTSS

 

Wat meet de vragenlijst?

De SVL wordt wereldwijd gebruikt als een zelfrapportage-vragenlijst voor het meten van karakteristieke reacties op traumatische gebeurtenissen. De SVL bestaat uit vijftien items die betrekking hebben op de volgende twee kenmerkende PTSS-dimensies:

  • herbeleven van de gebeurtenis; 
  • het vermijden van onaangename gevoelens of herinneringen aan de gebeurtenis.

Voorafgaand het invullen van de vragenlijst neemt de cliënt een specifieke gebeurtenis in gedachten, bijvoorbeeld de gebeurtenis die de aanleiding vormde voor de hulpvraag. Vervolgens wordt iedere vraag op basis van een de vierpuntsschaal beantwoord. Het gaat daarbij steeds om de gevoelens en gedachten gedurende de afgelopen zeven dagen.

 

Afnametijd

10 minuten

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!