DIX – Duurzame Inzetbaarheids Index

De DIX geeft inzicht in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers op 4 kerngebieden: gezondheid & energie, vakkennis & vaardigheden, motivatie & betrokkenheid en werk-privé balans.

 

Auteur

© TNO

 

Voor wie is de vragenlijst bedoeld?

Medewerkers

 

Wat meet de vragenlijst?

De DIX van TNO geeft inzicht in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers op 4 kerngebieden: gezondheid & energie, vakkennis & vaardigheden, motivatie & betrokkenheid en werk-privé balans.

Medewerkers krijgen na het invullen van de DIX hun scores teruggekoppeld in hun persoonlijke dashboard, met een uitleg van hun score en adviezen op basis van hun score. Dit zorgt voor inzicht in de eigen duurzame inzetbaarheid en geeft aanknopingspunten voor verbetering. De organisatie krijgt op groepsniveau terugkoppeling van de scores op de verschillende onderdelen. Zo ziet de organisatie bijvoorbeeld welk percentage van de medewerkers in het rood scoren wat betreft hun fysieke gezondheid, of de aansluiting van hun kennis en vaardigheden op hun huidige werk. Dit geeft de werkgever inzicht in de huidige mate van duurzame inzetbaarheid in de organisatie, alsmede aanknopingspunten voor verbetering in de duurzame inzetbaarheid.

 

Afnametijd

10 minuten

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!