CQI GGZ & VZ – Consumer Quality Index

Deze vragenlijst meet kwaliteitsaspecten in de GGZ en verslavingszorg vanuit het perspectief van de cliënt. Er zijn twee versies van de CQi beschikbaar: klinisch en ambulant

 

Auteur

Stichting Benchmark GGZ

 

Voor wie is de vragenlijst bedoeld?

Cliënten binnen de domeinen Volwassenen cure, Volwassenen EPA, Verslaving cure, Verslaving chronisch, Gerontopsychiatrie en Forensische psychiatrie. Het betreft hier zowel de ambulante als de klinische populatie, op basis van Basis GGZ-productgroepen en DBC’s. BW en RIBW zorg, alsmede K&J/Dyslexie en Psychogeriatrie vallen buiten deze CQi-uitvraag.

 

Wat meet de CQI vragenlijst?

De CQI GGZ & VZ meet kwaliteitsaspecten van de ambulante en klinische geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg vanuit het perspectief van de cliënt. De CQI GGZ & VZ wordt gebruikt om binnen een GGZ-aanbieder in kaart te brengen op welke punten cliënten goede ervaringen hebben en waar nog verbetering mogelijk is. Daarnaast is de vragenlijst bedoeld om vergelijkend onderzoek te doen naar de prestaties van verschillende GGZ-aanbieders. 

 

De CQI bestaat uit zestien items die betrekking hebben op de volgende schalen: 

  • bejegening: hoe is de behandelaar tijdens de behandeling met de cliënt omgegaan? 
  • bereikbaarheid van behandelaar(s): is de behandelaar makkelijk te bereiken?  
  • samen beslissen: krijgt de cliënt de mogelijkheid om over de behandeling mee te beslissen?
  • uitvoering behandeling: de wijze waarop de behandeling is uitgevoerd. Is de behandeling bijvoorbeeld naar wens uitgevoerd?

 

Afnametijd

5 minuten

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!