AQ – Vragenlijst naar Gedrag en Persoonlijkheid (Autismespectrum Quotiënt)

De AQ meet symptomen die indicatief zijn voor een autismespectrumstoornis.

 

Auteur

Baron-Cohen, Wheelwright, Skinner, Martin, & Clubley, 2001.
Hoekstra, R.A., Bartels, M., Cath, D.C., Boomsma, D.I., 2008. Factor structure, reliability and criterion validity of the Autism-spectrum Quotient (AQ): a study in Dutch population and patient groups. Journal of Autism and Developmental Disorders, 38, pp 1555-1566.

 

Voor wie is de vragenlijst bedoeld?

Volwassenen

 

Wat meet de vragenlijst?

De AQ is een instrument dat de mate van autismespectrumeigenschappen meet bij volwassenen. De AQ bestaat uit vijftig stellingen die betrekking hebben op de volgende vijf subschalen:

  • sociale interactie en gedrag
  • aandacht wisselen/moeite met veranderingen
  • communicatie
  • fantasie/voorstellingsvermogen 
  • aandacht voor details.

Een hoge score op de AQ kan gezien worden als een indicatie voor de aanwezigheid van ASS; dit mag niet gezien worden als een bevestiging van ASS. Voor dit laatste is altijd een officieel diagnostisch traject nodig (door een bevoegd en bekwaam diagnosticus, bij voorkeur in samenwerking met een multidisciplinair team). Een lage score hoeft ASS niet uit te sluiten.

 

Afnametijd

15 minuten

‘ RUIMTE VOOR EEN KORTE
MAAR INSPIRERENDE BLOCKQUOTE ’

Reinier Landstra

Misschien ook interessant

Therapiland Digitrust ISO 27001
Therapiland Digitrust NEN 7510

Veilig & vertrouwd

Bij Gezondeboel hechten we enorm veel waarde aan de veiligheid en anonimiteit van ons platform. Gezondeboel is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd, wat betekent dat wij onze informatiebeveiliging volgens de norm waarborgen. Ook zijn wij AVG-proof!