Over het programma

We zitten tegenwoordig vaker thuis dan we soms zouden willen. Wanneer je het gevoel hebt dat de muren op je af komen, kun je gebruik maken van het VR-programma.

In het programma waan je je in een uitgestorven en besneeuwd Amsterdam. Wandel langs het Centraal Station, de Dam, het Rokin en het Rembrandtplein. Zo heb je het gevoel dat je écht ergens anders bent; in dit geval in hartje Amsterdam. Je kunt helemaal om je heen kijken; onder je, boven en waar je maar wilt. In het programma krijg je instructies over hoe de VR-omgeving precies werkt en wat je allemaal kunt doen. Zo kan je je verplaatsen, naar muziek luisteren of een ademhalingsondersteuning activeren.

 

Voor wie is dit programma geschikt?

Het programma is bedoeld voor iedereen die naar buiten wil en zich door de huidige omstandigheden opgesloten voelt of gewoon mooi beelden wil bekijken in een virtuele omgeving.

 

Hoe start ik het programma?

Door hier een account aan te maken en vervolgens de Blikopener app gratis te downloaden in Apple- of Google Play Store kan je het programma eenvoudig openen op je smartphone. Je kunt dan de beelden bekijken door je telefoon in verschillende richtingen te bewegen. Maar voor een echte VR-ervaring kan de smartphone ook in een plastic VR-bril geplaatst worden.

logo Google Play
logo App store