Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality (VR) is een computertechniek waarmee je via een speciale bril een andere werkelijkheid kan simuleren. Doordat sensoren de bewegingen van je hoofd volgen, beweegt het beeld dat je ziet mee met de beweging van je hoofd. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker het gevoel heeft alsof hij of zij daadwerkelijk in de omgeving deelneemt.

 

De mogelijkheden van Virtual Reality 

Verschillende onderzoeken laten zien dat VR een effectieve methode is om gedragsveranderingen te realiseren. VR in de zorg maakt het mogelijk om vanuit de behandelkamer te oefenen met uitdagende situaties en vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het simuleren van een mooi natuurgebied waarin iemand beter kan ontspannen of het simuleren van een zaal vol mensen wanneer iemand last heeft van spreekangst.

Onze VR-programma’s

Blikopener biedt verschillende VR-programma’s aan. De programma’s worden ontwikkeld door een team van gespecialiseerde e-Healthontwikkelaars die samenwerken met experts en ervaringsdeskundigen. Hieronder vind je een overzicht van alle VR-programma’s die wij op dit moment aanbieden.

VR_avondwandeling

Avondwandeling

Met dit VR-programma kun je in een virtuele omgeving een avondwandeling door Amsterdam maken!

Lees meer
Illustratie Virtual Reality

Rijangst

Het programma ‘Rijangst’ bevat verschillende situaties zoals het rijden op een landweg, invoegen, filerijden en rijden over de snelweg.

Lees meer
Illustratie Virtual Reality

Spreekangst

 Virtueel oefenen met verschillende gevreesde situaties, waaronder spreken tijdens vergadering of het doen van een sollicitatiegesprek.

Lees meer
Illustratie Virtual Reality

Ontspanning

Het programma ‘ontspanning’ bevat verschillende rustgevende situaties, waarin de cliënt zich met behulp van de app en de VR-bril kan wanen.

Lees meer